Hydronic – Vitalizator; za zdravje in polno življenje

Na strukturo vode, na njeno živost in njen spomin je mogoče vplivati s skrbno izbranimi informacijami, ki jih je mogoče vtisniti v različne materiale, podobno kot so glasba ali računalniški programi vtisnjeni na kovinske plošče. Steklo kristalin katerega glavna komponenta je silicijev oksid ima dobre sposobnosti akumuliranja in prenosa informacij. Tehnologija, s katero je mogoče "zapeči" informacije v kristalin, glino, kovine in nekatere druge materiale upošteva spoznanja in znanja o zajemnaju podatkov, obdelavi podatkov in prenosu. Tehnologija in izdelki narejeni na osnovi spoznanj po tej tehnologiji Hydronic, so dobili celo vrsto priznanj; zlato medaljo na sejmu izumov v Pittsburgu v ZDA leta 2000, posebno nagrado na istem sejmu za najboljšo inovacijo na področju ekologije, zlato priznanje na mednarodnem sejmu izumov v Nürenbergu, zlato medaljo na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju in še vrsto drugih priznanj.

Vitalizator vode Hydronic nima omejitev glede področij uporabe vezano na tretiranje vode.

HYDRONIC LAHKO UPORABLJAMO V RAZLIČNIH OKOLJIH ZA RAZLIČNE NAMENE:
Hiše, stanovanjski objekti, domovi, poslovni prostori, rastlinjaki, vrtovi, sadovnjaki, plantaže, polja, gozdovi, parki, ribniki, jezera, ribogojnice, čistilne naprave, hlevi, farme živali, športne površine, bazeni, igrišča za golf, javna infrastruktura – nabrežja, proizvodnja, industrija, energetika, ekologija, raziskave, zdravje, welness, lepotilni saloni.

S tehnologijo hydronic vplivamo na živost vode, pri čemer ni nujno, da voda bistveno spremeni fizične in kemijske lastnosti. To pomeni da ni vedno opaznih razlik v barvi vode, vonju, okusu, gostoti, točki zmrzovanja in vrenja, specifični toploti itd. To pa seveda še ne pomeni, da ni bistvenih sprememb v strukturi in elektrodinamiki molekulskih združb, ki so povsem zadostne, da vplivajo na različne kemične reakcije v vodi in s tem tudi na biokemijo rastlinskega, živalskega in človeškega organizma, če tako vodo vanj vnesemo ali pride z njo v stik. Živa snov je sposobna občutiti fizične vplive, ki so daleč pod pragom občutljivosti tudi najbolj občutljivih instrumentov. To je mogoče zanesljivo ugotoviti z biološkim Allium testom, ki nam omogoča opazovati vplive spremenjenih vodnih molekularnih asociacij in spremenjenih kotov vodikovih vezi na celico (natančneje na kromosome) kot osnovno enoto vsakega živega bitja.

Hydronic/Tehnologija Hydronic ima izjavo o skladnosti Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano št: PV 2016/778 in PV 2016/779.

POZITIVNI UČINKI INFORMIRANE VODE

 1. ima boljši okus, je bolj mehka, bolj pitna,
 2. izboljša se vonj,
 3. je bolj bistra,
 4. po pitju ali kopanju v njej se bolje počutimo,
 5. koža je bolj napeta ker je bolje hidrirana, saj mehkejša voda lažje prodre tudi v kožne celice,
 6. mehča vodo; dodajanje mehčalcev pri pranju je nepotrebno,
 7. pralna sredstva se v njej bolj penijo,
 8. v inštalacijah in strojih omejuje nastajanje vodnega kamna,
 9. vrtnine in sadje se osvežijo,
 10. izboljša mikrobiološko stanje vode,
 11. pospeši rast rastlin,
 12. rastline zalivane z njo so bolj zelene in bujno cvetijo,
 13. rastline so odpornejše in zato lahko zmanjšamo ali celo opustimo uporabo fitoterapevtskih sredstev,
 14. ugodno vpliva na domače živali, pa tudi na živali v farmski vzreji: zmanjša se obolevnost, porabo zdravil in število veterinarskih posegov,
 15. izboljša metabolizem(presnovo) krme, poraba hrane se lahko zmanjša do 30 odstotkov (na farmah piščancev in prašičev),
 16. posebne izvedbe Hydronic-a za hišo lahko iz vode filtrirajo do 80 mikronov velike delce (mivka, pesek, glina, kovinski ostružki …) in jih izpirajo.

Še bolj pomembno pa je, da Hydronic iz vode odstranjuje tudi neželene informacije in vodo oživlja s pozitivnimi informacijami, ne da bi vanjo posegali s kemijo.

KAJ PIJEMO
Mrtvo oziroma utrujeno vodo, ki priteče do pip po nenaravnih ravnih poteh, spremeni v živo, ki daje ljudem, živalim in rastlinam več življenja. Hydronic pospešuje izločanje klora, količina nitratov v vodi se zmanjša, negativen vpliv ostankov farmacevtskih spojin, ki se nabirajo v vodi, pa je v prestrukturirani vodi manjši tudi do 70 odstotkov, torej je živa voda toliko manj genotoksična oziroma bolj zdrava za vse žive organizme. Samo fizikalno-kemične analize ne dajo dovolj zanesljivega odgovora na vprašanje kako zdrava je voda. Komplementarna raziskava skupno z biološkimi in kemičnimi raziskavami pa podaja popolnoma drugo sliko, kajti težko je identificirati na tisoče kemičnih snovi v vodi. Biološka metoda ALLIUM razkriva celosten vpliv na rast in razvoj živih celic ali organizmov ter zaznava prisotnost škodljivih snovi v koncentracijah, na mejnih sposobnosti analitskih metod. Od približno 700 prepoznavnih toksičnih in genotoksičnih snovi, ki se lahko znajdejo na primer v pitni vodi, jih z običajnimi fizikalno-kemijskimi analizami nadzorujemo le slabih 10 odstotkov (Vir: EU Chemical Bureau, Natural Resources Defence Council: Think before you drink – Pretehtajte preden pijete.)

SPLOŠNA STRUPENOST - TOKSIČNOST
Različna odzivnost rasti korenin testne rastline (Allium cepa L) je splošni pokazatelj kakovosti okoljskega vzorca. Rast naravnost pokaže v kako za življenje primerni vodi so zrasle. Daljše kot so korenine boljša je kakovost okoljskega vzorca in krajše kot so korenine slabša je kakovost vzorca.

RAVEN GENOTOKSIČNOSTI
Pogled na celično raven v rastnih vršičkih korenin testne rastline, še bolj pa pregledovanje celic, ter njihovo razmerje brez poškodovanih kromosomov in celic s poškodbami kromosomov v njej, pa daje že zelo natančno sliko o kakovosti vode oziroma kar odgovor na vprašanje, kako zdrava je voda. Za zdravje in živost vode je pomembno, da se neovirano giblje, da ima stik s svetlobo in zrakom. Tovrstne informacije posredujemo vodi, medtem ko teče skozi hydronic.

MIKROSKOPSKI POSNETKI ZDRAVE IN POŠKODOVANE CELICE
Vodni kamen, natančneje kalcijev karbonat v vodi, ki steče skozi Hydronic, spremeni kristalno strukturo. Iz trše kalcitne oblike se 60- do 80-odstotno spremeni v mehkejšo, kredasto mazljivo aragonitno obliko, ki se več ne nabira na grelnih telesih, na stenah cevi, na pipah in na ventilih, niti na opranem osebnem in posteljnem perilu. Razlika je v tem, da ima kalcijev karbonat v neobdelani vodovodni vodi igličasto obliko, v obdelani vodi pa prizmatično, ki ima manj možnosti za zlepljanje in tvorbo velikih klastrov in iz tega razloga se tudi ne nalaga na stene.

1. Nepoškodovana celica, 2. Poškodovana celica

RAZLIČNA STRUKTURA VODNEGA KAMNA PRED UPORABO HYDRONICA IN PO UPORABI HYDRONICA
Apnenčaste sledi vodnih kapelj na steklu, na posodi in priboru ter na svetleči nerjavni pločevini lahko odstranimo z mehko krpo. Posoda se lepše opere in dobi lepši sijaj, ker se vodni kamen izpere tudi iz najbolj drobnih raz na posodi. Tudi v pomivalnem stroju se ne nabere nič ali le malo vodnega kamna.

1. Pred uporabo, 2. Po uporabi, 3. Električni grelec

RAZISKAVE DOKTOR MASARU EMOTA
Doktor Masaru Emoto je zelo nazorno dokazal in prikazal sposobnost vode, da se na različne informacije različno odziva. Pri tem voda spreminja obliko kristala in ga kadar ji posredujemo pozitivne informacije tvori v lepih simetričnih oblikah, kadar pa je deležna negativnih informacij tvori nejasne in kaotične oblike.

HRANA IN PIJAČA
Testo, ki ga zamesimo s prestrukturirano vodo, se dviguje počasneje, kruh in pecivo imata drugačno strukturo, tudi okus. Prestrukturirana voda hitreje in bolje osveži zelenjavo. Čaj in kava imata močnejši okus, na površini napitkov ni več "sivih oblakov". Močnejši okus imajo tudi juhe, zelenjavne in mesne. Živa voda zavira rast bakterij in glivic, zato hrana v stiku z njo manj plesni in se kvari počasneje.

V KOPALNICI / ZA POČUTJE IN ZDRAV VIDEZ
Koža postane mehkejša in bolj napeta, ker se mehkejša voda lažje vpija vanjo, posledično izginejo drobne gubice na obrazu in vratu. Umivanje v prestrukturirani vode je prijetnejše. Mila in geli za tuširanje se bolj penijo. Sledi apnenca iz vode lažje odstranimo, v strojih in pipah se nabira manj vodnega kamna, peremo lahko brez mehčalca in pri manjših temperaturah. Poveča se belina z živo vodo opranega perila, barve pa oživijo, ker se vodni kamen izpere.

DOMAČE ŽIVALI
Če domačim živalim omogočimo izbiro, se praviloma odločajo za živo vodo. Postanejo bolj zdrave, živahnejše, imajo lepšo dlako in perje.

RASTLINJAKI IN FARME
Hydronic je primeren tudi za rastlinjake in farme. V rastlinjakih je manj bolezni, potrebnih je manj fitoterapevtskih sredstev. Pri rastlinah opazimo predvsem bujnejšo rast, večjo odpornost, temnejšo, bolj krepko zeleno barvo, močnejše in včasih bolj pogosto cvetenje. Zelenjava je odpornejša, gnitje in uvelost se pojavita kasneje, nekatere plesni in žuželke se rastlin, ki jih zalivamo z živo vodo sploh ne lotijo. Tudi rezano cvetje se v prestrukturirani vodi obdrži dlje časa.

NAVODILA ZA UPORABO
Hydronic za hišo vgradimo takoj za vodomerom. Ne zmanjšuje pretoka vode in dopušča pretok do treh kubikov na uro. Ob pravilni montaži in vzdrževanju bo Hydronic za hišo deloval zelo dolgo. Informacijske celice se ne izrabljajo, njihovo delovanje lahko zmanjša ali izniči le zelo močno elektromagnetno polje, tudi udar strele. Ohišje je izdelano iz nerjavečega jekla. Informacijski del v jedru sestavljajo med ostalimi sestavinami tudi surovi diamanti in vijačnica, ki obrne vodo v desno smer.

Nalagam ...