Biološka čistilna naprava BIOBOBEN

Na voljo: Ni na zalogi

Bioboben je tržno ime za biološko čistilno napravo, ki je namenjena intenzivnemu biološkemu čiščenju različnih vrst obremenjenih voda z organskimi in anorganskimi polutanti.

Dobava: Na zahtevo

Naprava je lahko samostojna enota ali pa je le del sistema za čiščenje obremenjenih vod.

Opis:

Sama naprava Bioboben ima obliko valja. Premer in dolžina valja sta običajno enaka in znašata od 1,2 do 2,5 m. Napolnjena s kroglicami, ki so glavni nosilec mikroorganizmov. Valj je pritrjen na močne vodoodporne ležaje, poganja ga elektromotor. Konstrukcija in izdelava omogočata večletno neprestano delovanje ob minimalnih vzdrževalnih stroških.

Način delovanja:

Bioboben je potopljen v vodo do polovice osi. Vrti se s hitrostjo od 3 do 15 vrtljajev na minuto ( regulacija s frekvenčnikom ).

Hitrost je prilagojena vrsti vode, njeni obremenjenosti in vsebnosti kisika v vodi. Velikost kroglic in prazen prostor med njimi omogoča, da se ob vrtenju kroglice izpirajo v potopljenem položaju in prezračujejo v zgornjem položaju.

Skozi Bioboben se ustvarja močan vodni tok. Ta dovaja obremenjeno vodo ter odplavlja višek biomase s kroglic. Istočasno iz praznih medprostorov iztiska zrak navzdol v vodo in s tem prezračuje tako površino kroglic, kakor tudi vodo. Rotirajoči Bioboben se ne more zamašiti in je popolnoma samoočiščevalen.

Nalagam ...